• Ongeveer 8 maanden nu gebruik gemaakt van Paytium Pro. Hierbij mijn ervaringen gedurende deze periode.

    TLDR:
    De plugin werkt en is een goede plugin voor startende ondernemers / websites voor de prijs. Het is redelijk simpel om een betaal formulier te maken waarmee je dus je diensten kan aanbieden. Groei je snel en wil je gaan schalen dan zal de plugin een vrij limiterende factor worden.

    Volledige Review:
    Zoals eerder aangegeven is de plugin goed voor iemand die wilt starten met een website. Andere plugins voor Mollie zoals die bij WooCommerce zijn erg afhankelijk van dat systeem. Dit zorgt er weer voor dat je website veel onnodige code in zal laden.

    Een nadeel aan de plugin is dat je heel secuur moet zijn met de opmaak van je formulieren. Je kan uiteraard per formulier een aparte email maken, maar dit is niet optimaal. 1 extra input veld bij je formulier zorgt vrij snel voor problemen bij automatisering.

    De Pro versie waarbij je Facturen kan laten maken is zeker aan te raden. Deze optie is andere plugins niet aanwezig. Echter moet je echt in het begin gelijk goed uittekenen voor jezelf welke informatie je in de factuur wilt hebben. De facturen zijn bijvoorbeeld niet backwords compatible. Een update die je uitvoert op de facturen zal voor alle oude facturen ook gelden. Andere opties van de pro versie zijn minder aan te raden omdat ze gelimiteerd zijn.

    De zapier koppeling maakt gebruik van een Webhook, dit is een ‘premium’ trigger bij Zapier. Met een gratis plan kan je er dus geen gebruik van maken. Omdat het een webhook is moet alles op 1 trigger ingesteld worden. Standaard informatie die meegestuurd wordt is dus de naam van de betalende (dit is belangrijk) klant en de opgegeven email e.d.

    Stel je verkoopt meerdere producten, dan zal de webhook koppeling al snel voor problemen zorgen.

    Voorbeeld: Je verkoopt T-Shirts. Product A heeft alleen maar S / M etc. en Product B heeft S / M + een kleur veld. Product C heeft S / M + een apart design mogelijkheid.

    In de Webhook trigger bij Zapier komt de informatie bijvoorbeeld als _pt-form-text-1(en 2) binnen. Waarbij elk veld een extra nummer is. Bij Product A is dit nog geen probleem, want die extra nummers hoef je niet te gebruiken. Bij Product B en C is dit wel een probleem, de informatie die meegestuurd wordt in beide gevallen op _pt-form-text-2 meegestuurd. Terwijl het totaal andere informatie kan bevatten.

    Dit zorgt er dus voor dat je eigenlijk heel erg gelimiteerd wordt in de diversiteit van je betaal formulieren. Je moet een groot deel van de informatie schoonmaken en daar dus tasks aan ‘verspillen’.

    Persoonlijk denk ik dat de support erg hard achteruit is gegaan nadat de maken van de plugin is komen te overlijden. In 1 jaar geen updates meer geweest, ook geen kleine bugfixes. Ik vrees dat dit daarom nu een tijdelijke cashcow is geworden en dat het nieuwe team niet dezelfde visie heeft als de oude maker.

    Mijn ervaring met de support is dat je veel moet emailen voordat je een reactie krijgt. Mijn vraag of het mogelijk is om ‘open’ payments naar betaald om te kunnen zetten zodat de Zapier trigger goed werkt was vrij laks op gereageerd. Op de website van de aanbieder (mag blijkbaar niet linken naar de website van Paytium) staat bijvoorbeeld dat het mogelijk is om facturen op rekening te laten maken. Maar zodra de klant dus bijvoorbeeld handmatig de betaling doet naar je rekening, kan je niet de betaal status naar paid zetten (kan wel maar zorgt voor automatiseringsproblemen). Informatie zoals ‘customer email’ die bij standaard betalingen ingevuld worden door via het email veld worden nu niet meegestuurd naar Zapier.

    Je moet dan de zap ‘gewoon instellen’ op het informatie veld wat meegestuurd wordt dus bijvoorbeeld _pt-field-email-3 (als het het derde veld is) maar stel je plaatst het email veld op de tweede plek of vierde plek bij een ander formulier… dan werkt je hele automatisering niet meer. De ‘factuur op rekening’ kan daarom niet gecombineerd worden met automatisering.

    Dus, kortom heb je 1 type product wat altijd 100% hetzelfde is dan kan het uiteraard goed werken. Heb je meerdere producten die net wat anders zijn, dan moet je veel data normalisatie doen en veel concessies maken. Doe je alles handmatig, dan zal het prima werken, wil je schalen dan ben je veel tijd kwijt aan het perfectioneren van je enkele zap (omdat er maar 1 webhook is).

    Persoonlijk denk ik dat, als je weet dat je meerdere verschillende producten gaat verkopen je beter kan investeren in een duurdere andere plugin.

  • The topic ‘Goed voor startup – Minder goed voor scaling’ is closed to new replies.